1. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιδεικνύουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος COVID-19 αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) έως και 24 ώρες πριν την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) έως και 72 ώρες πριν την εξέταση.
  2. Οι υποψήφιοι θα θερμομετρούνται με θερμόμετρα υπερύθρων τα οποία δεν απαιτούν σωματική επαφή.
  3. Εφόσον επιθυμούν, οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιούν το δικό τους αντισηπτικό υγρό και να φοράνε τα δικά τους γάντια και μάσκες προσώπου/προσωπίδες. Τα εξεταστικά κέντρα θα διαθέτουν τέτοια επιπλέον αντικείμενα σε όλα τα κτίρια εξετάσεων
  4. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φοράνε μάσκα προσώπου/προσωπίδα καθόλη την παραμονή τους σε κλειστούς χώρους αναμονής πριν και μετά τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις καθώς και σε χώρους στους οποίους διεξάγονται γραπτές και προφορικές εξετάσεις.
  5. Δεν θα επιτρέπεται στους υποψήφιους να μοιράζονται οποιοδήποτε αντικείμενο μεταξύ τους.
  6. Ομάδες υποψηφίων και μεμονωμένοι υποψήφιοι πρέπει να συνοδεύονται από ένα άτομο στα κτίρια εξετάσεων. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των προφορικών και κυρίως των γραπτών εξετάσεων, οι συνοδοί δεν πρέπει να παραμένουν έξω από τα κτίρια εξετάσεων.

Τι πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι μαζί τους:

Αποδεικτικό ταυτότητας σε ισχύ, ρολόι ή ρολόι χειρός, μαλακό μολύβι HB #2 (ή μαύρο/μπλε στυλό για τις εξετάσεις , PETfS, FCEfS, CAE και CPE ή ξυλομπογιές για τις εξετάσεις YLE), γόμα, ξύστρα μολυβιών, χάρακας, εμφιαλωμένο νερό, αντισηπτικό υγρό, γάντια, μάσκα προσώπου.

Για τις γραπτές εξετάσεις:

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκονται στο κτίριο εξετάσεων έως και 45 λεπτά πριν την έναρξη των γραπτών εξετάσεών τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν λάβει. Κατά την άφιξή τους στο κτίριο εξετάσεων, με καθοδήγηση από το προσωπικό εξετάσεών μας, οι υποψήφιοι θα εισέρχονται απευθείας στην αίθουσα όπου θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Για τις προφορικές εξετάσεις:

Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στο κτίριο εξετάσεων 5 λεπτά πριν αρχίσει η προφορική εξέτασή τους. Οι υποψήφιοι δεν θα αναμένουν καθόλου εκτός του κτιρίου εξετάσεων.

Οι εξεταστές είναι ενήμεροι ότι λόγω τις μάσκας μπορεί να πείτε κάτι και να μην το καταλάβουν, Μην ανησυχείτε θα σας ζητήσουν να το επαναλάβετε χωρίς να επηρεαστεί η βαθμολογία σας.

Για οποιαδήποτε απορία σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις γραμματείες των σχολείων μας